• aangezicht Dierenartsenpraktijk De Driehoek.png
 • braunulle aanbrengen.png
 • buik scheren.png
 • koeien banner website klarenbeek.png
 • leuke ballonnen.jpeg
 • messing paard.png
 • opendeur.png
 • operatiehandschoenen.png
 • ponysaangespannen.png
 • telefoon bord weg.png
 • twello.png
 • webadres.png

Paarden

 

Voor de veterinaire zorg van uw paard, pony en ezel zijn binnen De Driehoek vier paardendierenartsen werkzaam (Zeegers, Groeneveld en de Bruijn). Zij doen alle eerstelijns werkzaamheden zoals hulp bij gezondheidsproblemen, gebitsbehandelingen, vaccineren en chippen.

Verder doen zij de klinische keuringen voor aan- of verkoop (bij voorkeur op de praktijk). U kunt terecht voor advies over huisvesting, voeding en verzorging, ontwormstrategieën en voor een algemene gezondheidscheck van uw paard.

Voor gynaecologisch onderzoek, drachtbegeleiding en uitgebreide wond- of gebitsbehandelingen nodigen wij u uit naar de praktijk te komen. Daar hebben wij een grote behandelruimte met een veilige onderzoeksbox.
Indien nodig kunnen wij snel en betrouwbaar bloedonderzoek doen in ons eigen laboratorium. Wij hebben goede contacten met gespecialiseerde paardenklinieken zodat we direct kunnen doorverwijzen naar een specialist. Wanneer fysiotherapie aangewezen is om uw paard verder te helpen kunnen wij u in contact brengen met een deskundige therapeut.

 

Hoera, Petra is Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard!

Dierenarts Petra Groeneveld mag zich nu officieel "Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard" noemen. Begin februari heeft zij deelgenomen aan het examen dat door slechts de helft van de deelnemers met succes werd volbracht. Petra was daar één van! Hoewel we binnen onze praktijk altijd al paardengebitten behandelen heeft Petra nu ook de bevestiging van haar kwaliteit op papier.

Lees meer...

Atypische myopathie door esdoornkiemen
De internationale onderzoeksgroep voor atypische myopathie waarschuwt dat gevallen van atypische myopathie worden gezien zowel in het voorjaar  door ontkiemende esdoornzaden (zaailingen) als in de herfst door de vallende esdoorn zaden. 

Lees meer...

Vraag en antwoord EIA door de Universiteit in Utrecht afdeling paard.

 

Klik hier voor meer informatie

PPID (ziekte van Cushing)

PPID (voorheen de ziekte van Cushing genoemd) is een eenvoudig te behandelen aandoening waaraan veel paarden lijden. Paarden met deze aandoening kunnen verschillende ziekteverschijnselen laten zien zoals hoefbevangenheid, lange en/of krullerige vacht, verminderd presteren, vermageren en veel plassen en drinken.

Lees meer

Weideplantjes die we ons paard liever niet zien eten.....
Een paard is niet specifiek een graseter. Ook verrijkte weides kunnen een toevoeging zijn voor de voeding van het paard. Maar helaas zijn niet alle planten/onkruiden zonder gevaar. We zullen er een aantal kort benoemen zodat u eventueel maatregelen kan treffen mocht u ze toch in de weide/slootkant hebben staan.

Lees meer...

Het Paardenpaspoort

Wat is het paardenpaspoort?
Het paardenpaspoort is een identiteitsbewijs voor paardachtigen (paarden, pony's, ezels, zebra's en kruisingen daarvan) binnen de Europese Unie. Elk paard moet een paspoort hebben en zijn gechipt.
Het chipnummer koppelt het paard aan het paspoort.

Lees meer...

Waarom gebitscontrole....

Een gezond gebit is nodig voor een optimaal functioneren van het paard. Een klein probleem van het gebit kan direct gevolgen hebben voor de opname van het voedsel en de vertering ervan. Door een gezond gebit heeft een paard

Lees meer

VACCINEREN, wat, waarom en wanneer?

Als paardeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor de gezondheid van je paard of pony. Door goede voeding, (hoef-) verzorging en optimale huisvesting, zorgen we voor een goede weerstand van het paard tegen ziekten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tegen een aantal specifieke infectieziekten te vaccineren.

Lees meer...

Help, heeft mijn paard wormen?? 

Over zin en onzin van het regelmatig ontwormen van paarden en over de taak die uw dierenarts heeft om te komen tot een meer verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen. Kunt u zich voorstellen dat uw paard een zware wormbesmetting heeft en dat er geen middel meer beschikbaar is om het dier mee te behandelen?

Lees meer...

Paarden welzijns check 

Vergroot uw kennis over paardenwelzijn en doe de check

Lees meer...

Telefonisch spreekuur

's Morgens tussen 8.15 en 9.15 uur is er een paardendierenarts op kantoor aanwezig voor het telefonisch spreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor kort overleg, het bestellen van medicijnen en het inplannen van visites.

Lees meer...

paardenshet