• aangezicht Dierenartsenpraktijk De Driehoek.png
 • braunulle aanbrengen.png
 • buik scheren.png
 • koeien banner website klarenbeek.png
 • leuke ballonnen.jpeg
 • messing paard.png
 • opendeur.png
 • operatiehandschoenen.png
 • ponysaangespannen.png
 • telefoon bord weg.png
 • twello.png
 • webadres.png

Column Voorster Nieuws

Voorster Nieuws 05 April 2017

Buikje

Ik durf het eigenlijk niet zo goed te vertellen. Als dierenarts moet je het goede voorbeeld geven, maar soms kruipt het bloed waar het niet kan gaan. Het zit zo, wij hebben een jonge poezendame in huis. En er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan een nestje kittens… Ik hoef u niet uit te leggen dat mijn kinderen deze liefde delen. En zo gebeurde het dus half februari dat onze “Pootjes”, zoals zij heet, enkele nachten de bloemetjes heeft buiten gezet.

Lees meer...

Voorster Nieuws 13 Juli 2016

Wist u dat...

... wij altijd proberen uw zieke dier zo snel mogelijk te zien? Ook als er geen échte "spoed" is kunnen wij bijna altijd dezelfde dag nog uw dier onderzoeken.

Lees meer...

Voorster Nieuws 25 Januari 2017

Verstandig

Gaat u elk half jaar naar de tandarts voor controle? Als het antwoord nee is bent u zich er waarschijnlijk wel van bewust wat de risico’s zijn van het uitstel. En geconfronteerd met kiespijn staan de meeste mensen toch snel weer bij de tandarts op de stoep…

Lees meer...

Voorster Nieuws 15 Juni 2016

(Honds)dolle vakantiepret

Nadat ik in de meivakantie met de kinderen in Wales onze pup heb uitgezocht en haar een paar dagen in ons vakantiehuisje heb mogen verzorgen, moest ik haar weer achterlaten bij de fokker.

De Europese regelgeving eist namelijk een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) voor alle honden die over de grens gaan.

Lees meer...

Voorster Nieuws en Regiobode 13 December 2016

Kerstlichtjes

In het pikdonker loop ik door het bos met de zaklamp van mijn telefoon het pad beschijnend. Af en toe schijn ik even om me heen, op zoek naar de hond. In de verte zie ik twee lampjes door het bos op me af komen, ze is er nog!

De kinderen vragen waarom honden en katten "lampjes in hun ogen hebben". 

Lees meer...

Voorster Nieuws 01 Juni 2016

CHIP – Daar kun je mee thuis komen!

Het overkomt ons regelmatig. De dierenambulance komt met een aangereden of gevonden zieke kat bij ons maar de eigenaar is onbekend. Ontzettend frustrerend!

Als dierenarts willen we graag alles doen wat in ons vermogen ligt om het dier beter te maken.

Lees meer...

Voorster Nieuws 02 November 2016

In de aanval

Het ziet er heel heftig uit. De hond valt ineens om met stijve poten en een grimas op het gezicht, raakt buiten bewustzijn en begint met de poten te schokken en met de bek te klapperen. Vaak laat hij urine en/of ontlasting lopen. Voor de eigenaar ziet het eruit alsof de hond doodgaat, zeker als dit voor de eerste keer gebeurt.

Lees meer...

Voorster Nieuws 18 Mei 2016

Een ziek konijn…

…is een dood konijn. Dit is een uitspraak die zelfs wij als dierenarts wel eens gebruiken. De reden van deze uitdrukking zit in de aard van het beestje. Een konijn is een prooidier, een vluchtdier. Dat betekent dat hij extra kwetsbaar is als hij toont dat hij ziek is – roofdieren weten dat feilloos. Zodoende zien wij als mens ook pas laat dat ons konijn ziek is, en regelmatig té laat. Vandaar dat preventie van ziekte in dit geval extra belangrijk is.

Lees meer...

Voorster Nieuws 05 oktober 2016

Maak dat de (binnen)kat wijs!
Heeft u een kat die niet buiten komt? Best kans dat u denkt dat uw "binnenkat" geen vaccinaties nodig heeft.

Immers, de kat komt niet in contact met andere katten?

Lees meer...

Voorster Nieuws 04 mei 2016

Praktijkpraatje

Mogen we even iemand aan u voorstellen? We hebben een nieuwe dierenarts voor gezelschapsdieren, Yvonne ter Stal. Zij is afgelopen maand bij ons begonnen vanwege het vertrek van collega Eva Bervoets. Altijd jammer om afscheid te moeten nemen, maar we zijn heel blij met onze nieuwe aanwinst!

Lees meer...

Voorster Nieuws 21 september 2016

Een haar-liefde verhouding
Het is eigenlijk wel interessant. Eén van de redenen waarom we zo van dieren houden is tevens de oorzaak van een heleboel ergernis: haren!

Haren bepalen de aaibaarheidsfactor van uw geliefde hond of kat.

Lees meer...

Voorster Nieuws 20 April 2016

De keuze is reuze

Ja, het is bijna zover! Na het tragische overlijden van de moederhond die ons pupje zou gaan werpen ben ik verder gaan zoeken, maar dan bedoel ik ook écht verder. Het ras van onze keuze komt oorspronkelijk uit Wales en laat daar nou net een prachtig nest geboren zijn dat aan al onze eisen voldoet?

Lees meer...

Voorster Nieuws 7 september 2016

Bij nacht en ontij

Als ik met een slaperig hoofd midden in de nacht naar de praktijk rijd voor een spoedgeval vraag ik me even af waarom ik ook al weer dierenarts wilde worden...  De eigenaren van de hond die mij hebben gebeld waren 's avonds heel nuchter, als hun oude maatje niet meer beter kon worden dan wilden ze afscheid nemen.

Lees meer...

Voorster Nieuws 06 April 2016

Teek it away
Het is even de vraag of "het seizoen" wel weggeweest is met de afgelopen zachte winter, maar in elk geval is het teken seizoen intussen weer vol overgave geopend. Teken, die vieze kruipende beestjes die zich vasthechten aan uw hond, kat of als u pech hebt ook aan u zelf.

Lees meer...

Voorster Nieuws 24 augustus 2016

Theemuts

Bestaan ze nog? Die gezellig gekleurde, dik gewatteerde hoezen voor om je theepot, zodat de thee wat langer warm blijft? Ik moet er altijd aan denken als er een (te) dik poezenbeest op mijn behandeltafel zit. Die zien er vaak net zo gezellig uit, maar zijn meestal ook net zo inactief.

Lees meer...

Voorster Nieuws, 21 Oktober 2015

Laparoscopische sterilisaties

Een mond vol, dat geven we meteen toe! Voor ons is het al lang gesneden koek, want deze vorm van opereren passen we al jaren toe.

Met succes en naar volle tevredenheid, voor alle partijen (eigenaren, dierenartsen en niet in de laatste plaats de honden).

Lees meer...

Voorster Nieuws 10 augustus 2016

Als kat en hond...?

Toen ik twee maanden geleden ons pupje ophaalde had ik al een beetje vooruit gedacht. Onze twee oudere poezen zouden waarschijnlijk niet echt zitten te wachten op zo'n jonge spring-in- 't-veld.

Lees meer...

Voorster Nieuws, 22 april 2015

Paracetamol bij hond en kat...bezint eer ge begint!

Paracetamol is bij mensen één van de meest gebruikte pijnstillers en koortsremmers en zal in ieder huishouden te vinden zijn. Niet verwonderlijk dat huisdiereigenaren op het idee komen om de hond of kat paracetamol te geven als het dier pijn lijkt te hebben of zich niet lekker voelt. Helaas belandt het dier door deze goedbedoelde actie van de regen in de drup!

Lees meer...