• aangezicht Dierenartsenpraktijk De Driehoek.png
 • braunulle aanbrengen.png
 • buik scheren.png
 • koeien banner website klarenbeek.png
 • leuke ballonnen.jpeg
 • messing paard.png
 • opendeur.png
 • operatiehandschoenen.png
 • ponysaangespannen.png
 • telefoon bord weg.png
 • twello.png
 • webadres.png

Nieuws

NIEUWE MAATREGEL:

Verzoek aan onze bezoekende huisdier eigenaren:

I.v.m de toenemende maatregelen tegen de verspreiding van het menselijke coronavirus mag u maar met 1 begeleider per huisdier op consult komen.

Wij houden zoveel als het kan 1,5 meter afstand van u, wij vragen aan u om dit ook te doen.

U mag de praktijk niet te bezoeken als u klachten heeft passend bij een Corona besmetting.

Ook de dierenartsen en dierenartsassistenten moeten bij luchtwegklachten of koorts thuisblijven. Dit kan in de komende periode tot onderbezetting leiden waardoor er mogelijk afspraken moeten worden uitgesteld of afgezegd. We zullen in dat geval persoonlijk contact met u opnemen.
De praktijk mag met de huidige maatregelen geopend blijven voor alle reguliere afspraken. Wij behouden dus de gebruikelijke openingstijden.

 

Team Dierenartsenpraktijk De Driehoek bedankt u voor uw medewerking.

Hoera, Petra is Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard!

Dierenarts Petra Groeneveld mag zich nu officieel "Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard" noemen. Begin februari heeft zij deelgenomen aan het examen dat door slechts de helft van de deelnemers met succes werd volbracht. Petra was daar één van! Hoewel we binnen onze praktijk altijd al paardengebitten behandelen heeft Petra nu ook de bevestiging van haar kwaliteit op papier.

Lees meer...

Maatregelen mbt Coronavirus Covid-19 geldend voor visites en bedrijfsbezoeken van landbouwhuisdierenartsen.

De werkzaamheden van de landbouwhuisdieren vallen volgens de overheid onder de vitale processen in de voedsel productie. Daarom kunnen en zullen wij onze normale werkzaamheden zoveel mogelijk blijven uitvoeren, maar zullen we een aantal extra voorzorgsmaatregelen hanteren.

Lees meer...

Is het slecht als mijn paard eikels eet?

Sommige paarden zijn gek op eikels. Maar het is niet geheel zonder risico. Eikels bevatten namelijk looizuur. Looizuur heeft de eigenschap dat het eiwitten kan laten klonteren in de bloedbaan.

Lees meer...

Februari Maand van het gebit

Wist u dat 80% van de honden en katten, die ouder zijn dan 3 jaar, gebitsproblemen hebben? Gebitsproblemen zijn niet alleen pijnlijk, ze veroorzaken ook chronische infecties. En laten we eerlijk zijn, het is als huisdier eigenaar ook wel prettig als de dieren fris uit hun mond ruiken!

Lees meer...

Dierdonorcodicil
Hoe droevig het ook is, het overlijden van je huisdier is toch iets waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het is een nare gebeurtenis. Maar is het niet een troost dat je eigen overleden huisdier het leven van een ander dier, een proefdier kan redden? Als je hond, kat, konijn, rat of cavia komt te overlijden of je moet hem laten inslapen, dan kun je het dier afstaan aan de Universiteit Utrecht (overleg altijd eerst met de dierenarts). Jouw huisdier redt dan direct het leven van een proefdier.

Lees meer...

Klein Praktijkonderzoek Subklinische Ketose

Binnen de praktijk is een klein praktijkonderzoek uitgevoerd naar het voorkomen en de behandeling van subklinische ketose. Subklinische ketose is niet zichtbaar, maar kan wel zorgen voor problemen in de opstartperiode van de koe, denk aan bijvoorbeeld verminderde afweer en vruchtbaarheid. Regelmatig worden dieren met een verhoogde concentratie ketonlichamen behandeld, bijvoorbeeld met propyleenglycol of energie-pillen, eventueel i.c.m. Catosal. Het leek ons interessant om deze therapie te evalueren. Daalt de ketonlichamen-concentratie na de behandeling? En wat gebeurt er met de melkproductie?

Lees meer...

Paracetamol bij hond en kat...bezint eer ge begint!

Paracetamol is bij mensen één van de meest gebruikte pijnstillers en koortsremmers en zal in ieder huishouden te vinden zijn. Niet verwonderlijk dat huisdiereigenaren op het idee komen om de hond of kat paracetamol te geven als het dier pijn lijkt te hebben of zich niet lekker voelt. Helaas belandt het dier door deze goedbedoelde actie van de regen in de drup!

Lees meer...

Beste konijn eigenaar,

Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van een nieuw vaccin voor het VHD 1 én VHD2 virus.

Lees meer...

chocheader

CHOCOLADE kan voor uw hond levensgevaarlijk zijn!
Tijdens feestdagen is er vaak meer chocolade in huis dan anders. Letters in de schoen, chocoladesnoepgoed in de kerstboom, onbewaakte schaaltjes paaseieren op de salontafel.

Lees meer...

NIEUWE EIGENAREN

De verkoop van het praktijkdeel van Rard betekent natuurlijk ook aankoop door een andere partij. Deze partij bestaat uit drie personen die al enige tijd werkzaam zijn bij de praktijk.

Lees meer...