• aangezicht Dierenartsenpraktijk De Driehoek.png
 • braunulle aanbrengen.png
 • buik scheren.png
 • koeien banner website klarenbeek.png
 • leuke ballonnen.jpeg
 • messing paard.png
 • opendeur.png
 • operatiehandschoenen.png
 • ponysaangespannen.png
 • telefoon bord weg.png
 • twello.png
 • webadres.png

Nieuws

Februari Maand van het gebit

Wist u dat 80% van de honden en katten, die ouder zijn dan 3 jaar, gebitsproblemen hebben? Gebitsproblemen zijn niet alleen pijnlijk, ze veroorzaken ook chronische infecties. En laten we eerlijk zijn, het is als huisdier eigenaar ook wel prettig als de dieren fris uit hun mond ruiken!

Lees meer...

Is het slecht als mijn paard eikels eet?

Sommige paarden zijn gek op eikels. Maar het is niet geheel zonder risico. Eikels bevatten namelijk looizuur. Looizuur heeft de eigenschap dat het eiwitten kan laten klonteren in de bloedbaan.

Lees meer...

Klein Praktijkonderzoek Subklinische Ketose

Binnen de praktijk is een klein praktijkonderzoek uitgevoerd naar het voorkomen en de behandeling van subklinische ketose. Subklinische ketose is niet zichtbaar, maar kan wel zorgen voor problemen in de opstartperiode van de koe, denk aan bijvoorbeeld verminderde afweer en vruchtbaarheid. Regelmatig worden dieren met een verhoogde concentratie ketonlichamen behandeld, bijvoorbeeld met propyleenglycol of energie-pillen, eventueel i.c.m. Catosal. Het leek ons interessant om deze therapie te evalueren. Daalt de ketonlichamen-concentratie na de behandeling? En wat gebeurt er met de melkproductie?

Lees meer...

Dierdonorcodicil
Hoe droevig het ook is, het overlijden van je huisdier is toch iets waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het is een nare gebeurtenis. Maar is het niet een troost dat je eigen overleden huisdier het leven van een ander dier, een proefdier kan redden? Als je hond, kat, konijn, rat of cavia komt te overlijden of je moet hem laten inslapen, dan kun je het dier afstaan aan de Universiteit Utrecht (overleg altijd eerst met de dierenarts). Jouw huisdier redt dan direct het leven van een proefdier.

Lees meer...

Beste konijn eigenaar,

Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van een nieuw vaccin voor het VHD 1 én VHD2 virus.

Lees meer...

Paracetamol bij hond en kat...bezint eer ge begint!

Paracetamol is bij mensen één van de meest gebruikte pijnstillers en koortsremmers en zal in ieder huishouden te vinden zijn. Niet verwonderlijk dat huisdiereigenaren op het idee komen om de hond of kat paracetamol te geven als het dier pijn lijkt te hebben of zich niet lekker voelt. Helaas belandt het dier door deze goedbedoelde actie van de regen in de drup!

Lees meer...

NIEUWE EIGENAREN

De verkoop van het praktijkdeel van Rard betekent natuurlijk ook aankoop door een andere partij. Deze partij bestaat uit drie personen die al enige tijd werkzaam zijn bij de praktijk.

Lees meer...

chocheader

CHOCOLADE kan voor uw hond levensgevaarlijk zijn!
Tijdens feestdagen is er vaak meer chocolade in huis dan anders. Letters in de schoen, chocoladesnoepgoed in de kerstboom, onbewaakte schaaltjes paaseieren op de salontafel.

Lees meer...

Hoera, Petra is Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard!

Dierenarts Petra Groeneveld mag zich nu officieel "Gecertificeerd Gebitsverzorger voor het Paard" noemen. Begin februari heeft zij deelgenomen aan het examen dat door slechts de helft van de deelnemers met succes werd volbracht. Petra was daar één van! Hoewel we binnen onze praktijk altijd al paardengebitten behandelen heeft Petra nu ook de bevestiging van haar kwaliteit op papier.

Lees meer...