• aangezicht Dierenartsenpraktijk De Driehoek.png
 • braunulle aanbrengen.png
 • buik scheren.png
 • koeien banner website klarenbeek.png
 • leuke ballonnen.jpeg
 • messing paard.png
 • opendeur.png
 • operatiehandschoenen.png
 • ponysaangespannen.png
 • telefoon bord weg.png
 • twello.png
 • webadres.png

Nieuws

Boerenavond 14 november 2017

 

Klik hier voor de handouts

plaatje nieuwsbrief Dierenartsenpraktijk De Driehoek

Informatie avond over de "in's en out's" van de paardenbuik.

Lees meer...

Afgelopen zondag wenste wij u via Facebook nog een hele fijne moederdag, met schattige foto's uit eigen archief van jonge dieren met hun moeder. Wisten wij veel dat we even later ook een mooi moederdagverhaal zouden hebben..

Lees meer...

Is het slecht als mijn paard eikels eet?

Sommige paarden zijn gek op eikels. Maar het is niet geheel zonder risico. Eikels bevatten namelijk looizuur. Looizuur heeft de eigenschap dat het eiwitten kan laten klonteren in de bloedbaan.

Lees meer...

Woensdag 14 Juni 2017 organiseren wij weer de EHBO avond bij paarden. 
Heeft u ook interesse om te komen weer er dan snel bij want vol is vol. 
Graag opgeven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 055-301 22 55 

Lees meer...

September, maand van de artrose

Deze maand willen we de problemen rondom artrose even uitlichten. Artrose wordt vaak gezien als een ouderdomsaandoening maar artrose is helaas niet altijd leeftijdsafhankelijk. Ook is het met name bekend bij honden, maar ook uw kat kan er flink last van hebben.

Wat houdt artrose in?

Lees meer...

Beste veehouder/ster

Door de vele aanmeldingen zitten we al vol, heeft u toch interesse in deze lunchbijeenkomst laat het weten. Wellicht komt er nog een bijeenkomst.

Lunchbijeenkomst: Een andere kijk op behandeling van mastitis roept hopelijk interesse op maar ook de nodige vraagtekens.
Zoals jullie in de laatste nieuwsbrief gelezen hebben en ook mogelijk besproken is tijden de evaluatie van Bedrijfsgezondheidsplan en Bedrijfsbehandelplan, is er een 1e keus mastitis injector op de markt gekomen.

Lees meer...

plaatje nieuwsbrief Dierenartsenpraktijk De Driehoek

Woensdag 15 maart 2017 organiserden wij een informatieavond voor paardeneigenaren.

Onderwerp: EHBO bij het paard

Deze avond was een groot succes! Wij danken jullie allemaal voor de belangstelling en tot een volgende lezing!

Heeft u tips voor een volgende lezing mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Jiska Zeegers

Lees meer...

Vakantie!!!

De zomervakantie begint bijna! En gaat uw hond en/of kat gezellig mee? Wees goed voorbereid, of u nu lekker in Nederland op pad gaat of het verder weg zoekt. Er zijn bepaalde wettelijke verplichtingen waar u aan zal moeten voldoen.

Lees meer...

Februari, maand van het gebit

Vandaag start weer de 'maand van het gebit'. Ook dit jaar besteden we deze maand weer extra aandacht aan het gebit van uw huisdier (honden, katten, konijnen en cavia's). U kan het gebit gratis laten controleren bij een van onze assistenten.

Lees meer...

De reuzenberenklauw. Prachtig! maar kom niet te dichtbij...

Binnenkort gaat de reuzenberenklauw weer bloeien! Maar wat is er dan bijzonder aan deze plant?

Lees meer...

Februari: maand van het gebit

Het lijkt nog ver weg maar de maand van het gebit komt er weer aan. Maar liefst 70% van onze huisdieren kampt met een gebitsprobleem. Dit is echter niet altijd merkbaar. Vermoedt u een probleem of wilt u het gebit van uw huisdier voor de zekerheid laten nakijken?

Dan kunt u al in januari het gebit gratis laten controleren bij een van onze assistenten ( wel graag even een afspraak voor maken).

Lees meer...

Waarschuwing voor konijnen!

Graag willen wij u attenderen op het volgende; in onze omgeving is er een uitbraak van het dodelijke konijnenvirus VHD2. Wellicht is u bekend dat u uw konijn jaarlijks kunt laten vaccineren tegen twee dodelijke ziektes: myxomatose en VHD1. Echter is er nu een uitbraak vastgesteld van een variant van VHD1, het VHD type 2 virus.

Lees meer...

November en December: maand van de senior

Komende tijd willen we aandacht besteden aan onze senior huisdieren. We willen natuurlijk allemaal graag zien dat onze hond of kat van een gezonde oude dag kan genieten. Maar helaas is dat niet voor al onze 'oudjes' het geval.

Ouderdom wordt al snel in verband gebracht met artrose, dat komt ook zeker vaak voor. Maar we moeten ook niet de orgaanfuncties vergeten die met de leeftijd achteruit kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan verslechtering van de nierenfunctie, leverfunctie, hart en schildklier problemen.

Lees meer...

Dierdonorcodicil
Hoe droevig het ook is, het overlijden van je huisdier is toch iets waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het is een nare gebeurtenis. Maar is het niet een troost dat je eigen overleden huisdier het leven van een ander dier, een proefdier kan redden? Als je hond, kat, konijn, rat of cavia komt te overlijden of je moet hem laten inslapen, dan kun je het dier afstaan aan de Universiteit Utrecht (overleg altijd eerst met de dierenarts). Jouw huisdier redt dan direct het leven van een proefdier.

Lees meer...

Workshop salmonella

 

Donderdag 1 december en woensdag 21 december van 13:30uur tot 16:30uur.

Klik hier voor meer informatie.

Paracetamol bij hond en kat...bezint eer ge begint!

Paracetamol is bij mensen één van de meest gebruikte pijnstillers en koortsremmers en zal in ieder huishouden te vinden zijn. Niet verwonderlijk dat huisdiereigenaren op het idee komen om de hond of kat paracetamol te geven als het dier pijn lijkt te hebben of zich niet lekker voelt. Helaas belandt het dier door deze goedbedoelde actie van de regen in de drup!

Lees meer...

Maandag 24 Oktober 2016 organiseren wij een lezing over vuurwerkangst in samenwerking met
Helma Polman van hondenschool Dogwise.

Lees meer...

chocheader

CHOCOLADE kan voor uw hond levensgevaarlijk zijn!
Tijdens feestdagen is er vaak meer chocolade in huis dan anders. Letters in de schoen, chocoladesnoepgoed in de kerstboom, onbewaakte schaaltjes paaseieren op de salontafel.

Lees meer...